Het grootste ICT expertisenetwerk van ondernemers in Nederland

 

2016

The Future Group bij BNR Nieuwsradio in ZZP Café van Diana Matroos

The Future Group bij BNR Nieuwsradio in ZZP Café van Diana Matroos

  • Redactie The Future Group
  • 27 January 2016
  • |  

Bron: BNR

Ruud Verhagen, operationeel directeur bij The Future Group schoof op 23 januari 2016 aan in ZZP Café samen met Mark van Vugt, evolutionair psycholoog verbonden aan de VU en Oxford University en Adjiedj Bakas, trendwatcher over het thema ‘In de oertijd was iedereen zzp’er’.

Om tot de kern van de zzp’er te komen is van Vugt 12.000 jaar terug in de tijd gereisd. Wat blijkt? De oermens was een oer-zzp’er. De oermens was een oer-zzp’er. Werken voor een baas is daarbij onnatuurlijk. Evolutionair gezien hebben we namelijk een oertijdse voorkeur voor het zzp-schap.

Van Vugt geeft aan dat toen al de organisatiegraad en het sociale vangnet de overlevingskansen van de oer-zzp’er bepaalden. Bakas vertaald dit naar het heden door aan te geven dat de georganiseerd ondernemen het vangnet van de toekomst is. Verhagen legt uit hoe dit bij The Future Group inmiddels vorm heeft gekregen.

 

Onderstaand een samenvatting van deze dynamische uitzending onder leiding van Diana Matroos.

VIDEO ca 15 minuten | ZZP Café, elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur.

 

Video

Youtube

Partner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner Image