Het grootste ICT expertisenetwerk van ondernemers in Nederland

 

2017

Drie dominante thema’s bij Digitale Transformatie

Drie dominante thema’s bij Digitale Transformatie

  • Redactie The Future Group
  • 9 November 2017
  • |  

Eén van de belangrijkste trends in de IT in 2017 is Digitale Transformatie. De meeste organisaties zijn ervan overtuigd dat je hier iets aan moet doen om relevant te blijven. Maar hoe zorg je ervoor dat de business de mogelijkheden die IT tegenwoordig biedt optimaal benut en de juiste afdelingen samenwerken? Want juist de samenwerking van business en IT is cruciaal voor succes. ICT Ondernemerscollectief The Future Group anticipeert op deze trend en op de wensen van haar klanten. Daarom richtte The Future Group per 1 oktober 2017 een maatschap op, gericht op het integreren van business en IT: Business Integration & Analysis.

 

CEO’s verdringen elkaar om toe te lichten hoe hun organisatie inspeelt op de nieuwe mogelijkheden.

Er zijn veel artikelen geschreven over de optimale strategie voor Digitale Transformatie. De digitale strategieën van bedrijven als Amazon en Airbnb worden veel aangehaald. Dichterbij huis vind je Coolblue en Booking.com. Deze organisaties konden enorm groeien door bestaande business van andere organisaties digitaal te transformeren tot nieuwe dienstverlening.

 

In al deze artikelen vind je drie dominante thema’s:

 

  1. Extreme klantfocus

Laat de strategie bepalen door de klanten. Dit kan steeds beter door het bijhouden van het (online) gedrag van je klanten en door continue feedback te vragen. Door deze data continue te analyseren en daarmee processen en klantervaring te verbeteren krijgt de klant een betere dienstverlening.

 

  1. Continue connectiviteit

Klanten zijn via meerdere devices continu online verbonden met internet. Dit beperkt zich niet alleen tot devices waar zij actief interactie mee hebben, maar ook via IOT oplossingen. Deze connectiviteit levert heel veel data op voor organisaties die bijdragen aan de kennis over de klant.

 

  1. Efficiëntere processen

Omdat bedrijven beter weten wat hun klanten willen, zijn ze in staat zich efficiënter te organiseren. Processen die niet bijdragen aan klanttevredenheid worden geëlimineerd. Nieuwe technieken zorgen ervoor dat processen die voorheen zeer arbeidsintensief waren, veel eenvoudiger op te lossen zijn.

 

 

Samenwerking is cruciaal voor succes

De grootste uitdaging is om deze drie thema’s te integreren in een nieuwe strategie. Vooral de input van de marketing- en IT-afdeling is hierbij waardevol. Dit zijn traditioneel niet twee afdelingen die veel chemie hebben. En zoals geschreven is juist de samenwerking van business en IT cruciaal voor succes. The Future Group bundelt Seniore IT professionals in maatschappen. De professionals uit de nieuwe maatschap zijn gespecialiseerd in het verbeteren van de samenwerking tussen Business en IT.

 

 

Partner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner Image