Het grootste ICT expertisenetwerk van ondernemers in Nederland

 

Inspireren – ontmoeten – netwerken

Op ons 12e Innovation Event kom je meer te weten over de laatste trends en slimme oplossingen in technologische innovatie.  Maar liefst 3 key-note speakers nemen je mee in future technology.

 

Daarnaast bieden we 8 inspirerend break-outsessies boordevol innovatie, interactie en praktijkervaringen van verschillende experts. Je kunt zelf je eigen break-outsessie kiezen. De keynotes worden plenair gegeven.Key-note speakers


Over de 4e   en 5e industriële revolutie oftewel Smart Industry

Prof Dr Ir Egbert-Jan Sol leidt het programma bureau Smart Industry en is CTO bij TNO Industry. Hun ambitie is dat Nederland in 2021 het meest flexibele en het beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa heeft. Egbert-Jan Sol vertelt enthousiast over de weg hier naartoe.

Internet of Things leidt momenteel tot de vierde industriële revolutie met begrippen als digital twinning, machine learning, servitisation, etc. Vroeger duurde een volgende industriële revolutie langer dan het werkzame leven van iemand.  Nu volgt de 4de revolutie de vorige al binnen een generatie op en dient de 5e industriële revolutie met biotech en kwantum computing zich over 10 jaar alweer aan. Niemand haalt meer zijn of haar pensioen met de oorspronkelijke schoolkennis.

Zodoende wordt levenslang leren een noodzaak. Hoe doe je dat? Tja, zelf dus, maar wat moet je dan leren? En hoe zorgen we dat ook mensen met een lagere of middelbare opleiding, die destijds op school minder vlot konden leren, mee worden genomen en een perspectief houden anders dan een toekomst in gele hesjes.

Smart Industry gaat over schitterende nieuwe technologieën, maar ook over mensen en hardnodige sociale innovaties.

 

Over Egbert-Jan Sol
Professor Egbert-Jan Sol is expert op het gebied van smart industry. Hij is hoogleraar op de Radboud Universiteit in Nijmegen (innovatiemanagement) en directeur van het programmabureau Smart Industry bij TNO. In het verleden had hij topfuncties op het gebied van research en ontwikkeling bij Ericsson en Philips. Sol zit ook als adviseur bij Technologies Added in Emmen, de eerste shared smart factory van Nederland waar meerdere bedrijven samenwerken en gebruik maken van modernste technieken. Hij is co-founder en chairman van Digital City Eindhoven (www.dse.nl) community network en vice-voorzitter van EFFRA factory of future public private partnership research association.

Deels raceauto, deels straaljager en deels ruimteraket. Met een topsnelheid van bijna 1700 km/u is Bloodhound SSC de meest geavanceerde auto ooit die voor het “Wereldsnelheidsrecord op land” is gebouwd. Maar The Bloodhound Project is meer dan alleen de constructie van een snelle auto. Jonge mensen inspireren tot carrières in de bètawetenschappen, technologie en techniek is het belangrijkste doel.

In zijn Keynote spreekt Nick Cohn over dit inspirerende project en vooral over de Bloodhound SSC auto.

 

Over Nick Cohn
Nick Cohn is opgegroeid in Australië en opgeleid tot piloot. In 2000 begon hij in de IT in Nederland met een MCSE traineeship. Bij KLM ging hij in 2002 met AIX aan de slag en later ook met Linux. De laatste jaren is hij actief in IT Security, inclusief Web Application Penetration Testing, Identity and Access Management en Governance. Nick is sinds 2011 ook vrijwillig ambassadeur van The Bloodhound Project en hij leidt de Nederlandse tak van de supportersclub “1K Club Nederland” (de doelsnelheid is 1000mph). Wil je op jouw school, werk of club een Bloodhound Project presentatie? www.1kclub.nl

Luitenant-Kolonel Edwin Noordzij van de Koninklijke Marechaussee neemt ons mee in de virtuele wereld van het darkweb. We hebben er allemaal van gehoord, maar slechts een enkeling kent het echt. Je kunt er ook niet komen met standaard zoekmachines als google. Op deze plek op het internet is het mogelijk om met een simpele muisklik illegale zaken te kopen. Vals paspoort nodig, of wapens of drugs? Op het darkweb koop je het allemaal anoniem. Of toch niet?

In 45 minuten krijg je inzicht in het darkweb en besef je dat hier beter weg kunt blijven….

 

Over Luitenant Kolonel Edwin Noordzij
Luitenant Kolonel Edwin Noordzij werkte 13 jaar bij de Marine Luchtvaartdienst. In 2007 is hij overgestapt naar de Marechaussee. Binnen de Marechaussee werkte hij bij het expertise centrum identiteit en documentfraude en bij de recherche. Sinds 2012 werkt hij bij de staf van de KMar waar hij sinds 2013 de verantwoordelijkheid gekregen heeft om cyber in de breedste zin van het woord te implementeren binnen de KMar. Hij haalde een master in Cyber Security bij de Cyber Security Academie in Den Haag in 2017.

 


Break-outsessies


Artificial Intelligence is een hot topic. De laatste jaren melden bedrijven als Google, Microsoft en Nvidia geregeld doorbraken. Maar wat is AI eigenlijk en hoe werkt het? In deze sessie gaan we in op de basis concepten aan de hand van inspirerende voorbeelden.

Deze break-outsessie wordt gegeven door Dinne Bosman, Embadded Software Architect.

In deze break-out sessie vertelt keynote speaker Nick Cohn meer over The Bloodhound Project. Hoe zit het met de geschiedenis van het wereldsnelheidsrecord, waar vindt de recordpoging plaats en meer ins- en outs van de Bloodhound SSC auto. Wat voor netwerken en computers zijn er in de auto? Hoe werkt de raket eigenlijk? En nog veel meer…

Case: UX bij de Nederlandse Politie 

Als architect, marketeer, productowner, developer of analist ben je uiteraard bezig om het product of de dienst die jij helpt ontwikkelen te verbeteren.  Je verplaatst je in de eindgebruiker, maar vraagt je af: “Hoe borg ik dat de eindgebruiker het product een 8 geeft? Hoe zorg ik ervoor dat onze medewerkers die met ons product moet werken, de leerlingen die onze online tool gebruiken, de business die onze webshop gebruikt of de burger die onze overheidsinformatie zoekt positief is en blijft?”

In deze workshop laat Marnix Bras zien wat de waarde van User Experience is en hoe je daaraan kan bijdragen in het ontwikkelproces. Als case bepreekt hij samen met Bastiaan Klooster hoe ze dat bij de Nederlandse Politie hebben gedaan voor de mobiele app van politieagenten.

Marnix Bras is als Interim UX Lead recent toegetreden tot The Future Group en is voor o.a. Belastingdienst, Idean, Ikea, Politie, Centraal Beheer, Rechtspraak en Zilveren Kruis altijd bezig om de gebruikersbelangen met businesswensen en techniek op één lijn te krijgen.

Bastiaan Klooster is als één van de pioniers in Nederland sinds 1999 bezig met Usabiliy en al 5 jaar Projectleider Usability en User Experience bij de Politie.

Björn Bus neemt je tijdens de break-out mee in de wereld van een zorgverzekeraar waar data de belangrijkste asset is. Of het nu gaat om het administreren van een polis, het berekenen van de noodzakelijke reserves of het uitbetalen van een declaratie: alles is data en zonder data zou VGZ niet meer kunnen bestaan!

Kijkend vanuit een data perspectief startte VGZ in 2018 om een nieuw platform voor Bi en Big Data neer te zetten waarmee trends, kansen en bedreigingen in een vroeg stadium gedetecteerd kunnen worden. Benieuwd wat de uitdaging was, hoe de onderliggende architectuur eruit ziet en waar Björn nu mee bezig is,… sluit dan aan!

Over Björn Bus
Björn Bus werkt al ruim 10 jaar in de verzekeringsbranche en is een professional op het gebied van BI, Big Data, x-mining en Geo toepassingen. Begonnen bij Achmea als Business Analist Bi & Big Data en inmiddels als Enterprise Architect bij VGZ verantwoordelijk voor de digitalisering van zorginkoop, de vernieuwing van het Polis- en Declaratiesysteem en de Enterprise Data Architectuur. Out-of-the-box denken en komen met vernieuwende, soms controversiële ideeën is zijn kracht.

In deze workshop ga je aan de slag met Liberating Structures en leren we je hoe je interactie optimaliseert met (grote) groepen.
Guido van Deursen, Frank Langeveld, Nick van den Broek en Anko Tijman zijn ervaren agile coaches en trainers en nemen je mee op sleeptouw.

Linked data is een digitale methode voor het publiceren van gestructureerde gegevens, zodanig dat deze beschikbaar gemaakt kunnen worden op het internet en daardoor ook beter bruikbaar zijn.

Het ontsluiten van het rijke aanbod aan registerdata (gebouwde en archeologische monumenten) en overige kennisgegevens van de RCE, is een belangrijke stap in het vergroten van de digitale toegankelijkheid van erfgoed. Om dit mogelijk te maken werkt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed aan een Linked Data Voorziening (LDV). Dit biedt niet alleen nieuwe mogelijkheden voor gebruik van het rijke aanbod van de RCE in locatie- of gebiedsonderzoek, maar ook bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van applicaties of andere toepassingen. Overige voordelen van de Linked datavoorziening zijn onder andere verbetering van de vindbaarheid, verrijking met andere bronnen en de beschikbaarheid van de data. De diensten zijn gebaseerd op open data en daarom voor iedereen vrij beschikbaar.

Twee specialisten van de RCE, Frans van der Zande en Joop Vanderheiden, nemen u mee in de wereld van Linked Data, de technologie achter deze methode en wat hun ervaringen ermee zijn!

Oftewel: de kunst van het gouddelven. Data is het nieuwe goud, maar dat geeft zich niet zomaar gewonnen: het is een uitdagende reis voordat het goud bij de juwelier kan worden verkocht. Met data is het niet anders.

Mark Hendrickx laat zien welke hordes je moet nemen om machine learning en data in waarde om te zetten.

Over Mark Hendrickx
Mark Hendrickx bouwde zijn carrière op bij IBM en ABN AMRO, waar hij voor een breed IT spectrum verantwoordelijk is geweest, van infrastructuur tot front-end development. De laatste jaren was hij werkzaam als cloud architect en als product owner advanced analytics. Sinds medio 2018 heeft hij zich als ZZP-er aangesloten bij The Future Group. Daarnaast is hij medevoorzitter van de Nederlandse usergroup voor Azure data services.

Bij de stap naar ondernemerschap komen er allerlei zaken op je af. Vragen als: “wat moet ik allemaal regelen, welke beslissingen moet ik gaan nemen, hoe kom ik aan een passende opdracht, hoe doen anderen dit eigenlijk?” zijn heel normaal bij iemand die overweegt om te gaan ondernemen.

Een groot gedeelte kan The Future Group voor je uit handen nemen, maar het is natuurlijk wel goed om te weten wat je precies uitbesteedt en hoe wij dit voor je op kunnen pakken. Tijdens ons 12e Innovation Event organiseren wij een Q&A informatie sessie voor professionals die geïnteresseerd zijn in de stap naar ondernemerschap. Maten, kandidaat maten en interne medewerkers van The Future Group wisselen hierover met elkaar van gedachten door middel van een Q&A.

Heb jij bepaalde vragen of een duwtje in de juiste richting nodig en ben je benieuwd naar de vragen van andere professionals die deze stap overwegen? Dan is deze sessie de uitgelezen kans om een vollediger beeld te krijgen en om een weloverwogen beslissing te nemen. Wij gaan het gesprek graag met je aan!

Kirsten Hugen is Recruimentmanager bij The Future Group.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Partner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner Image