Het grootste ICT expertisenetwerk van ondernemers in Nederland

 

Klant cases

Hoom

Alliander nam begin november 2013 het initiatief voor een energiebesparingsservice onder de naam Hoom om te voldoen aan de vraag van woningeigenaren om volledig ondersteund te worden. Sinds de start werkt Hoom al intensief samen met lokale energiecoöperaties om lokale energieacties van de grond te tillen. De lokale energiecoöperaties gaan nu verder als Coöperatie Hoom waarin ze hun krachten bundelen voor meer slagkracht. De energiebesparingsservice gaat verder als BackHoom, de backoffice-organisatie die de bewoner ontzorgt in opdracht van Coöperatie Hoom.

Waarom Hoom?  https://www.youtube.com/watch?v=IdaV9KXiQrI

 

USP’s

 

  • Alles geregeld van begin tot eind.  Energie besparen bij Hoom is makkelijk en moeiteloos. U hoeft (bijna) niets te doen. Wij regelen alles: we komen bij u thuis voor een technische opname van uw situatie, we selecteren de beste bouw- en installatiebedrijven, we vragen persoonlijke offertes op en komen het werk achteraf controleren. Bent u tevreden, dan krijgt u een factuur van Hoom voor het afgesproken bedrag.
  • Persoonlijke begeleiding  We begrijpen dat energie besparen niet uw dagelijks werk is. Daarom krijgt u bij Hoom persoonlijke begeleiding van onze energiebesparingscoaches. Onze coaches houden in de gaten of alles soepel verloopt, zij zijn op werkdagen bereikbaar voor al uw vragen.
  • Helder aanbod  Wilt u isoleren, een nieuwe cv-ketel of zonnepanelen? Het aanbod op internet is eindeloos. Hoe scheidt u het kaf van het koren? Hoom helpt. Wij selecteren geschikte bouw- en installatiebedrijven in uw regio. Niet alleen op prijs en kwaliteit, maar ook op service, garantie, duurzaamheid en degelijkheid.
  • Gegarandeerde kwaliteit  Hoom zorgt dat een energiebesparende maatregel gegarandeerd goed wordt opgeleverd. Daarom komt onze technisch specialist achteraf altijd persoonlijk langs om het werk te controleren. En mocht er iets zijn misgegaan, dan zorgt hij dat het in orde komt.
  • Onafhankelijk  Hoom heeft geen belang bij welke maatregel u laat uitvoeren en welk bouw- of installatiebedrijf u daarvoor kiest. Weet u nog niet precies wat u wilt laten doen, dan kijkt onze technisch specialist graag met u mee. Via ons kunt u ook een uitgebreid persoonlijk energieadvies krijgen van een onafhankelijk energieadviseur, het Hoom Energiebespaaradvies.  Hoom heeft geen winstoogmerk. Voor onze diensten vragen we een kostendekkende vergoeding die u terugvindt in de offerte en op onze factuur.

 

 

Project(en)

Bij HOOM spelen web-portalen, mobiele apps en CRM systemen een grote rol in de werving van potentiële klanten en dienstverlening naar klanten en samenwerkingspartners. Klant-portalen ondersteunen de klant bijvoorbeeld bij de offerte selectie, de keuze voor installatie partner en de uiteindelijke afname van een maatregel om hun huis te verduurzamen. Samenwerkingsportalen geven samenwerkingspartners inzage in dezelfde klant- en offerte-gegevens, maar dan vanuit een partner perspectief. HOOM maakt gebruik van mobiele apps bij bezichtiging van huizen van potentiële klanten en bij oplevering van uitgevoerde werkzaamheden. Ook deze data wordt centraal opgeslagen en beschikbaar gesteld. SalesForce en HubSpot worden ingezet bij het verwerven van leads, prospects en klanten middels vergaande integratie met de externe website en de diverse andere portalen. Het in-house ontwikkelde IT landschap zorgt er middels diverse portalen voor dat de bewonersreis gefaciliteerd wordt.

 

 

Technologie

Binnen het softwarelandschap van Hoom worden door de TFG-developers “State of the art” technieken gebruikt. De front-end applicaties zijn gebouwd in AngularJS, met erachter een Django en Salesforce back-end. Bij de klant(en) wordt veel gewerkt met de producten van Atlassian: JIRA, Confluence, Bitbucket, HipChat, en wordt er gewerkt op basis van Continuous Integration met gebruik van Bamboo. Daarnaast wordt er binnen Hoom via de Agile/SCRUM methodiek gewerkt.

 

 

TFG als partner

Het IT landschap van Hoom is grotendeels door TFG-developers ontwikkeld en blijkt dagelijks een erg waardevolle asset die in de energiebesparingswereld steeds bredere bekendheid geniet. Kenmerkende eigenschappen voor de collega’s vanuit The Future Group is dat ze pro-actief meedenken, full stack zijn, problemen signaleren en direct oplossen. De diverse expertises werden gevonden bij maten uit verschillende maatschappen van TFG. Hiermee werd de netwerkkracht van TFG nogmaals benadrukt en ook ten volle benut. Wanneer Hoom nieuwe, specialistische ontwikkelaars nodig hebben, verloopt dit uiterst prettig en snel via TFG!

 

Partner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner Image