Het grootste ICT expertisenetwerk van ondernemers in Nederland

 

Politieke Ronde Tafel

In oktober 2013 initieerde The Future Group haar eerste Politieke Ronde Tafel; een bijeenkomst van bedrijven met politici om te praten over de arbeidsmarkt van de toekomst. Op woensdag 8 maart 2017 realiseerden we, in het kader van de landelijke verkiezingen en ter ere van 4 jaar Politieke Ronde Tafel, deze uitzending hierover in Nieuwspoort te Den Haag. Onder andere ABN AMRO, Tata Steel, ING en Alliander openden eerder hun deuren om samen met andere bedrijven en Tweede Kamerleden ervaringen uit te wisselen. Aan tafel zitten directie en hoger management van grootbanken, verzekeraars, nutsbedrijven, zakelijke dienstverlening en industrie. Allemaal doen ze vaak en intensief een beroep op zelfstandig kenniswerkers. 

 

De arbeidsmarkt verandert snel

 

Als ondernemerscollectief van honderden zelfstandig kenniswerkers hebben we onze de handen in één  geslagen om als bedrijf onze diensten aan te kunnen bieden op de markt. Daarbij willen we onze opdrachtgevers beter begrijpen, maar ook een lans de breken voor de duizenden zelfstandig kenniswerkers in Nederland. Om die reden wordt aan tafel gesproken over de bedrijven van de toekomst. dit mede ingegeven door het sterk toenemend aantal zelfstandig kenniswerkers (inmiddels circa 500.000) en de impact van deze veranderende arbeidsmarkt op het sociale stelsel. Hierbij staan het anders organiseren van arbeid en veranderende wet en regelgeving centraal. Vandaar dat de politiek, naast circa 35 bedrijven,  ook een stoel aan tafel heeft. Indirect zijn circa 400 bedrijven betrokken. Via online vragenlijsten aan hun adres wordt het beeld aan tafel al dan niet bevestigd. De resultaten van de afgelopen vier jaar vindt u in dit rapport.

 

Waarom deze opzet?

 

Vakbonden en belangenbehartigers hebben de mond vol over meer banen en werkzekerheid. De discussie over zzp’ers heeft in de media hierbij veruit de overhand. Of het nu gaat om de uitholling van het sociale stelsel, schijnconstructies of regelgeving, het zijn bijna altijd de belangenbehartigers van zzp’ers of werknemers die roepen wat er nodig is. Dit terwijl de zzp’er niet bestaat en de zelfstandig kenniswerker op deze manier volkomen onterecht wordt meegezogen in discussies, situaties en wetgeving waar een ondernemer of ondernemend persoon totaal niet op zit te wachten. The Future Group ziet liever het bedrijfsleven aan het woord over arbeidsmarktinnovatie.

Gerelateerde documenten


Partner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner ImagePartner Image